Faq
Weet je jouw ringmaat niet?
Opties voor het opmeten van je ringmaat
Optie 1: Bezoek mijn workshop
Je bent altijd welkom in mijn workshop om je ringmaat perfect op te meten. Je kunt een afspraak boeken via e-mail.
Optie 2: Bestel een ringmeter
Bestel deze kleine ringmeter. De ringmeter is compact en kan per post in een standaard enveloppe worden verzonden, waardoor transportkosten worden gereduceerd. Het is zeer accuraat, gemakkelijk te hanteren en gaat lang mee. Je kunt de ringmeter later hergebruiken voor andere ringen.
Let op!: Zorg ervoor dat de ringmeter over je knokkel past.
Optie 3: Gebruik een papieren strip (niet aanbevolen)
Deze methode is minder accuraat en dient meer als een gids om een gemiddelde maat te bepalen.
1. Neem een stevige strook papier (geen karton) met ongeveer dezelfde breedte als je toekomstige ring.
2. Rol de strook om je vinger.
3. Markeer zeer nauwkeurig waar de strook overlapt. Millimeters zijn zeer belangrijk! Eén millimeter is gelijk aan één maat.
4. Zorg ervoor dat de strook ook over je knokkel past.
Deze laatste optie kan handig zijn voor een snelle schatting, maar voor de beste nauwkeurigheid raad ik een bezoek aan mijn workshop of het gebruik van een ringmeter aan.
Wat als de ring de verkeerde maat blijkt te zijn?
Ringmaat aanpassing
Als je ring te klein of te groot blijkt te zijn, ben je welkom om langs te komen in mijn workshop na afspraak. Ik zal de ring dan aanpassen van maat of verwisselen met een nieuw model, zodat je zeker de juiste maat hebt. De eerste maat-aanpassing is gratis.
Een uitzondering hierop geldt voor ringen met een unieke en uitzonderlijke steen. In sommige gevallen kan het niet mogelijk zijn om deze ringen aan te passen.
Als het voor jou niet mogelijk is om naar mijn workshop te komen, kun je de ring altijd terugsturen. Houd er rekening mee dat de transportkosten en het risico op verlies voor rekening van de koper zijn.
Voor meer details kun je me gerust een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen.
Wat als je jouw partner ten huwelijk wil vragen?
Ringmaat bepalen voor je partner
De eenvoudigste manier om de ringmaat van je partner te bepalen, is door tijdelijk een bestaande ring te ‘lenen’. Zorg ervoor dat deze ring op dezelfde vinger wordt gedragen als de verlovingsringvinger – meestal de vinger naast de pink aan de linkerhand.
Het kan zijn dat je partner nog geen ring draagt op deze vinger. In dat geval kun je een ring van een andere vinger nemen en een maat of twee kleiner kiezen.
Stap 1: Ring lenen en maat opmeten
– Breng de geleende ring naar mijn atelier, waar ik de maat nauwkeurig kan opmeten.
Alternatieven als je niet naar het atelier kunt komen:
1. Binnen diameter meten:
– Meet de binnen diameter van de ring zeer nauwkeurig. Millimeters zijn hierbij van groot belang.
2. Papieren strip methode:
– Plaats een dunne papieren strip aan de binnenkant van de ring.
– Markeer waar de strip overlapt en meet deze lengte nauwkeurig op.
Advies bij twijfel:
– Als je twijfelt over de juiste ringmaat, kies dan liever voor een maatje groter. Zo weet je zeker dat de ring tijdens het aanzoek over de vinger van je partner past.
Voor verdere hulp en advies, kun je altijd contact met me opnemen via e-mail of telefoon.
Kleuren gids
De juiste kleur van jouw toekomstig juweel kiezen kan soms moeilijk zijn. Hier is een korte gids om je te begeleiden:
Karaat:
karaat staat voor het gehalte goud aanwezig in het juweel. Zuiver goud (24Kt) is te zacht voor dagelijks gebruik waardoor het gelegeerd wordt met andere metalen. In België wordt 18Kt het meeste gehanteerd, in Nederland 14kt. Beide legeringen zijn zeer goed voor dagelijks gebruik. Als je graag een stuk uit mijn collectie wenst vervaardigt in 14Kt mag je me altijd contacteren voor meer info.
24Kt = 100% goud
18Kt = 75% goud + 25% legering
14Kt = 58,5% goud + 41,5% legering
9Kt = 33,75% goud (= zeer bros, waardoor ik hier niet met werk en zeker niet aanraad)
De legering van het goud bepaalt niet enkel de sterkte van het metaal, maar ook de kleur.
Bij geel goud wordt voornamelijk koper en zilver toegevoegd, bij wit goud voornamelijk palladium en bij rosé voornamelijk koper.
Hou er rekening mee dat legeringen altijd een tikje kunnen verschillen, waardoor dit soms een zeer licht kleurverschil kan opleveren.
Het vershil tussen het ‘klassieke’ wit goud in de commerciëlere winkels en de natuurlijke wit gouden kleur?.
Beide kleuren zijn hetzelfde, enkel ligt er op het klassieke wit gouden juweel een laagje rodium. Dit laagje zal er met de tijd afgaan, maar kan er makkelijk terug opgezet worden aan een kleine meerprijs.
Gold & diamonds
Het delven van goud en diamanten is destructief voor onze aarde, dus ik vraag je om met de grootste zorg om te gaan met je sieraden.
Het goud dat ik gebruik in mijn atelier is voornamelijk gerecycleerd goud en een kleine hoeveelheid nieuw gedolven goud.
Fairtrade goud is ook goud gewonnen van onze prachtige planeet, maar met betere zorg voor de werknemer en minder negatieve impact op het milieu. Het label ontgint zonder giftige chemicaliën en herstelt bossen.
Als u graag fairtrade juwelen wil, mag je me even een mailtje sturen. Dan bekijk ik even de opties en kosten.
Het gebruik van goud kan zeer verwoestend zijn, maar als we er zorgvuldig mee omgaan, kan het een milieuvriendelijk materiaal zijn vanwege de hoge recyclingmogelijkheden en de sterkte van het materiaal.
Lab-grown diamanten, natuurlijke diamanten of gerecycleerde diamanten?
Natuurlijke diamanten zijn nieuw gevonden diamanten die uit onze aarde zijn gehaald. Ze zijn duurder en niet milieuvriendelijk.
Gerecycleerde diamanten zijn natuurlijke diamanten, maar dan tweedehands. In tegenstelling tot tweedehands kleding die na verloop van tijd verslijt, zijn diamanten het sterkste materiaal op onze planeet, dus zullen ze niet beschadigd raken. Ze zien er dus gewoon uit als nieuw, zijn goedkoper en veel milieuvriendelijker.
Lab-grown diamanten zijn diamanten die niet uit onze aarde worden gewonnen, maar in een laboratorium worden gemaakt. In het lab creëren ze dezelfde omgeving als waar natuurlijke diamanten worden gemaakt. Ze bestaan dus eigenlijk uit precies hetzelfde materiaal, maar het proces vindt plaats in een laboratorium of op onze aarde. Net als de gerecycleerde diamanten zijn ze goedkoper en veel milieuvriendelijker.
Fairmined zilver
Fairmined zilver is zilver dat op een verantwoorde en duurzame manier wordt gewonnen.
Het garandeert dat het zilver afkomstig is van kleinschalige mijnen die voldoen aan strenge milieu-, arbeids- en ethische standaarden.
Dit betekent dat de mijnwerkers eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden hebben, en dat de mijnbouwpraktijken gericht zijn op het minimaliseren van schade aan het milieu.
Door te kiezen voor Fairmined zilver, ondersteun je gemeenschappen en draag je bij aan een duurzamere en rechtvaardigere zilverindustrie.
Return policy
Retourbeleid
Soms is er geen klik tussen jou en het juweel. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je online aankoop, mag je het juweel binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling terugsturen.
Dit geldt niet voor gepersonaliseerde juwelen en alle ringen op de pagina ‘Verlovings- & Unieke Ringen’. Deze ringen zijn uniek en te waardevol om te retourneren. Je bent altijd welkom om de ring vrijblijvend te passen in mijn thuisstudio na afspraak.
Het juweel mag niet gedragen zijn en moet in dezelfde staat verkeren als bij ontvangst. Als er zichtbare gebruikssporen zijn, zal de terugbetaling worden geweigerd.
De transportkosten en het risico op verlies zijn voor rekening van de verkoper.
Als je een retour wilt aanvragen, is het aan te raden om eerst contact met mij op te nemen. Zo kunnen we samen de beste manier van retourneren bespreken. Ik kan ook een retouraanvraag doen bij mijn transportbedrijf om het product verzekerd te verzenden.
Je kunt het juweel ook gerust terugbrengen naar mijn thuisstudio.